Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دکترعلي ربيعي امروز درمراسم رونمايي از طرح هاي نوين آموزشي ودستاوردهاي سازمان آموزش فني وحرفه اي کشورکه با حضوردکترسازگارنژاد معاون وزيرورئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي کشورو نمايندگان دستگاه هاي مرتبط با آموزش هاي نوين برگزارشد گفت :  با توجه به مطالعات انجام شده و تجارب داخلي و بين المللي قطعا مسيري که ما بايد انتخاب کنيم و مي تواند به طور ميان برما را به  توسعه ورشد مورد نيازمان برساند تربيت نيروي انساني بامهارت است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از مرکزروابط عمومي واطلاع رساني وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعي ربيعي گفت : تجربه بين المللي نيز نشان مي دهد تربيت نيروي انساني ماهر به عنوان يک استراتژِي بلند مدت و کاربافشار در کوتاه مدت در برخي کشورها مد نظر بوده است، حتي در امريکاي جنوبي نيزدر تعدادي از کشورها اين بحث ها مطرح بوده و هست . درکشورهاي موسوم به توسعه يافته درفرايند پس از انقلاب صنعتي اين فرايند رخ داده است و دراين فرايند طولاني نظام فورد الزام آدم هاي ماهر در خط توليد را خود به خود به بار آورده است و بدون ترديد آن سير فرايند تاريخي اين اتفاق افتاده است . کشورهايي که مي خواهند ميان بر بزنند نيازمند تربيت نيروي انساني ماهر هستند . ما مي دانيم که براي رشد 8 درصد بالاخره منابعي مورد نياز است و به عنوان مثال ما اين سوال را مطرح مي کنيم که بهره وري سرمايه و تکنولوژي و مديريت ونيروي انساني چقدر است و متناسب با آن ها-بهره وري اي که مي خواهيم به دست آوريم - ميزان سرمايه ضريبي در کنار اين بهره وري ها مي گيرد . ما پولي به اندازه براي حدود بيش از 700هزارميلياردتومان براي برنامه رشد 8درصدي را بخواهيم پيش بيني کنيم چنين پولي وجود ندارد و به سختي به دست خواهد آمد . بنابراين ما ناچاريم که بخش اعظمي از جبران سرمايه مادي ومالي را براي برنامه رشدمان با گونه هاي مختلفي از بهره وري رشد دهيم .
مشکل بيکاري امروز
وي افزود : اين يک سمت ماجراست و سمت ديگر اين است که مشکل بيکاري اي که امروز داريم بخشي به دليل فقدان مهارت است .و البته با پديده اي روبه رو هستيم که افرادي که نه شغل دارند و نه مهارت . دراين زمينه بحث مفصلي است . بر اساس آمار گيري هاي انجام شده مشخص شد ، افرادي که توانسته اند از طريق مراکز کاريابي ها درجايي جذب شوند ، افرادي که مهارت داشتند و مهارت جزئي داشتند بيش از 90 درصد جذب بازارکارشدند . شايد يکي از برنامه هايي که ازآن به عنوان طرح کارورزي مطرح کرده ايم و من فکر مي کنم که تجربه ودانش مهمي است درتمام کشورهايي که مسير ما را رفته اند بخشي به خاطر همين گره خوردن تئوريستني و تکنسيني است که ما بايد دنبال کنيم .
100هزاردانشجوي دکتري داريم
وزيرتعاون،کارورفاه اجتماعي ادامه داد : هم اکنون 100هزاردانشجوي دکتري داريم که وارد بازارکارخواهند شد ونسبت بين نيروهاي فارغ التحصيلان داراي پي اچ دي ، فوق ليسانس و ليسانس با بازار کار به هم خورده است و راه کار آن ارزشمند کردن گواهينامه هاي سلامت شغلي است . بايد آموزشگاه هاي فني و حرفه اي ما گسترش پيدا کنند.يکي از برنامه هايي که از سال 94 به طور جدي دنبال شد هم سو کردن آموزش فني و حرفه اي با سياست هاي آموزش عالي بود و از سال 96 مشاغل استان ها نيز تفکيک شد ورسته شغل هايي که ما در استان ها نيازداريم درقالب برنامه اي به وزارت علوم تقديم مي شود .
وي يادآورشد : نسبت بين نيروي فارغ التحصيل و رشته مورد نيازاستان که دربهترين حالت به 20درصد مي رسيد وهمچنين نيروهايي که مي آيند و مهارت هايي که براي انجام کاردارند ،درباره مهارت هم براي شغل يابي و هم افزايش بهره وري بحث مي شود . حداقل 20درصد مورد نياز براي 1درصد از رشد را براي بهره وري نيروي کار بايد به دست بياوريم يعني 20هزارميليارد تومان براي 1درصد رشد را بايد از راه ماهرکردن نيروهايمان صرفه جويي کنيم و به دست آوريم واين امر هدف گذاري ماست واميدواريم با نقش سازمان فني و حرفه اي و نگاه بلند مدت با عقل و تدبير مبتني بر سخت کوشي و مدارا نقش فني و حرفه اي دربرنامه اي 20ساله جامعه ما را متحول مي کند و ما نيازداريم که با تاکيد بيشتري روي فني و حرفه اي کارکنيم .
توليد در صنايع متوسط و بزرگ
دکترربيعي تصريح کرد : توليد در صنايع متوسط و بزرگ وايجاد اشتغال از ناحيه صنايع بزرگ و متوسط رو به بالا را داريم مثلا در حوزه نفت و پتروشيمي، حوزه انرژي يا حوزه صنعت بزرگ آموزش جوار کارگاه را در نظر داريم و خوشبختانه در دوسال اخيرحدود 55 تفاهم نامه با دستگاه هاي مختلف دراين دوره منعقد کرده ايم ، با سازمان انرژي اتمي تفاهم نامه منعقد کرده ايم ودربسياري از حوزه ها ، انرژي ، گاز، پتروشيمي ، ساختمان و ...تفاهم نامه هايي منعقد شده است وبيشتر آموزش هاي جوار کارگاه و فيزيکي البته بادرصد آموزش مجازي خواهيم داشت .
برنامه اشتغال روستايي
وي به برنامه اشتغال روستايي اشاره کرد و گفت : اگر امروز اين امر به صحن مجلس برسد و تصويب شود . برنامه اي که با دکترسازگار نژاد و دکترمنصوري پيش برده ايم ، برنامه روستا مزيت ، بدون سنت پول پاشي با مشخص شدن زنجيره ها در مزيت با آموزش هاي سيار و الکترونيک دربخش هاي مشاغل خاص روستايي مشاغل فيزيکي و دربخش روستا ها از آموزش ترکيبي با درصد هاي مختلف بهره خواهيم برد .يکي از بحث هاي اشتغال روستا ، گردشگري متکي بر آموزش مجازي ، درصنايع دستي آموزش متکي برآموزش فيزيکي داريم و در صورت تصويب امروز در مجلس در سه بانک کشاورزي، توسعه تعاون و صندوق کارآفريني اميد وام هاي روستايي را مطابق با برنامه هاي شوراي عالي اشتغال و آموزش هاي فني و حرفه اي پرداخت خواهد کرد .
دکترربيعي تاکيد کرد : سال 96 باتصويب برنامه اشتغال روستايي چهره مهاجرت معکوس به روستا را تجربه خواهيم کرد . روستا مهارت و آموزش سيار را دربرنامه خود داريم و درپايان سال 96گزارشي در اين خصوص خواهيم داشت .
برنامه اشتغال فراگير
وزيرتعاون،کارورفاه اجتماعي از برنامه اشتغال فراگيربه عنوان يکي ديگر از برنامه هاي وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعي نام برد و گفت : اين برنامه بر بنگاه هاي متوسط به پايين ، کوچک و خرد تاکيد مي کند . در ادبيات ما خرد نيست و درادبيات بنگاهي ما بيشتر کوچک و متوسط به کار مي رود امامطالعات نشان مي دهد بنگاه هاي خرد بيشترين اشتغال ايجاد شده را داشتند .دراين بخش هم آموزش هاي از راه دور و آموزش هاي فيزيکي (آموزش هاي ترکيبي ) را داريم و دربرخي ازرسته ها واقعا به سمت آموزش از راه دور خواهيم رفت . در بخش خدمات بيشترين نوع آموزش از راه دورو پوشش الکترونيکي و فضاي مجازي را خواهد داشت . دراين بخش آموزش مبتني بر رسته شغل ها و مبتني بر ضعف حلقه در زنجيره ارزش است يعني دربخشي از مشاغلي که در اشتغال فراگير دنبال مي کنيم و با توجه به بحثي که با دکترسازگارنژاد رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي داشته ايم حتي نوع آموزش ها نيز سنتي مي شود و مي خواهيم آموزش ها از شکل سنتي خارج شوند .
وي گفت : به عنوان مثال در بخش زيورآلات با اينکه ما داري سنگ هاي ارزشمند و زيبايي هستيم در بخش طراحي مشکل داريم و 80 درصد بازارزيورآلات را کالاهاي وارداتي چيني تشکيل مي دهند و ما مي توانيم در اين بخش با حل مشکل در طراحي با ورود هنر ايراني به طراحي ها توليدات داخلي را تشکيل دهيم . به عنوان يک مثال ديگر مي توان از کفش هاي تبريز نام برد که بسيار راحت هستند و با حل مساله طراحي و بازاريابي مي توانيم پيشرفت داشته باشيم .
وي اضافه کرد : در اشتغال فراگيربر روي آموزش هاي عمومي کارآفريني نيز تاکيد داريم. که آموزش مجازي درغرفه هايي که واگذارمي کنيم آموزش هاي کارآفريني را نيز درنظربگيريم و در روستاها به آموزش شرکت داري به عنوان موضوعي مهم بپردازيم .
آموزش مبتني بر گروه هاي هدف
وزيرتعاون،کارورفاه اجتماعي خاطرنشان کرد : آموزش مبتني بر گروه هاي هدف نيز داريم که درزندان ها ، پادگان ها ، معلولان ، پديده سالمندي و سالمندي روستايي و آموزش هاي خاص کارمي کنيم که در اين بخش نيز از آموزش هاي ترکيبي مي توان استفاده کرد . به روز کردن آموزش ، بهره مندي از دانش نوين جهاني قطعا از برنامه هاي مد نظر ماست و دادن صلاحيت حرفه اي کارعظيمي است که ما بايد دنبال کنيم بايد کاري کنيم که هرکسي گواهينامه صلاحيت حرفه اي از آموزش فني و حرفه اي داشت براي کارفرمايان فردي قابل اعتماد باشد .
دکترربيعي اظهارکرد : مثلثي درست شد که سمتي از آن اتحاديه هاي صنفي ، سازمان آموزش فني و حرفه اي و وسازمان هاي داوطلب کار هستند که در همين فضاي ارائه شده امروزدرآن طراحي اي انجام مي شود که افراد در همين محيط ها شرکت هاي خود را تاسيس مي کنند و سازمان آموزش فني و حرفه اي صلاحيت را تاييد مي کند و افراد مي توانند مراجعه و خريد خدمت کنند . حتي بخشي از اين فضاي ايجاد شده نيز قسمتي از نيازهاي اشتغال ما را انجام مي دهد .
وي افزود: معتقدم که فضاي الکترونيک خود موضوع وبستر اشتغال آينده است . معتقديم بخش اعظم اشتغال ما بايد در يک دهه گذشته در اين حوزه شکل مي گرفت .يک بحث آن آموزش و بخش ديگري از آن بحث ساختارهاست که در دستور کار خود قرارداده ايم . در تامين اجتماعي حقوق کار درفضاي مجازي در کميسيون اجتماعي دولت ، بهبود کاردرفضاي مجازي در کميسيون اجتماعي دولت امروز قرار گرفته است . آن چه امروز در اينجا تحت عنوان آموزش رونمايي شد زمينه اي براي ايجاد شغل هاي ديگر است .
دکتر ربيعي گفت: 120 هزار شغل در فضاي مجازي به اعتقاد من کم است . همراه اول نيز در تمام استان ها همراه ما بوده است . زيرساخت ها شغل کمي مي برد ومحتوا شغل بيشتري مي برد . در توليد محتوا ظرفيت شغل بيشتري داريم و هرچه پهناي باندما درکشور بيشتر شود بايد شغل بيشتري از آن ايجاد شود . آموزش در شغل هاي ايجاد شده نقش مهمي ايفا مي کند . گويي به وسعت ايران در فضاي مجازي مکان ايجاد شده است .
وي افزود: آموزشگاه هاي متعدد مي آيند و دراينجا مکان اختيار مي کنند و خود سازمان آموزش فني و حرفه اي نيز حضور پيدا مي کند ، بخشي مربياني که مي آيند و صلاحيت را آموزش فني و حرفه اي مشخص مي کند . اين کار سرعت مهارت آموزي نيروي انساني براي بازار کار را افزايش مي دهد . اگر قراربود اين آموزش ها انجام شود شايد براي يک ميليون و دويست ، سيصد هزارنفري که ساليانه وارد بازارکار مي شوند فراهم کردن بستر آموزشي به زمان بيشتري وجود داشت و با تقدم و تاخر زماني آموزش دربازارکار نيازداشتيم . اين ابتکار باعث سرعت بيشتر به کار مي شود .با دنبال کردن بحث با وزارت علوم دانشجويان ازهمين امروز مي توانند با نوع رشته مهارت آموزي و صلاحيت حرفه اي نيزدرحين تحصيل کسب کنند ومدرک دگانه اي دريافت کنند .
دکتر ربيعي گفت: سرفصل هاي استاندارد صلاحيت حرفه اي را سازمان آموزش فني و حرفه اي مشخص مي کند و درنهايت گواهينامه اي به آن صلاحيت داده خواهد شد ، اين بخشي از برنامه دولت دکترروحاني بوده و در سال هاي آينده نيز به عنوان برنامه اي اصلي دنبال مي شود .
وي تصريح کرد: اميدواريم اين آموزش هاي با دانش هاي نوين ارائه شده که بعضا هزينه بر نيز خواهند بود دنبال شود که همه ايرانيان ارزان تر و راحت تر به اين آموزش ها دست پيدا کنند .اين کار بزرگي بود که درسازمان آموزش فني و حرفه اي دنبال شد . از مديران استاني خود مي خواهم در همين مسير حرکت کنند و اميدوارم با مزيت هايي که در هر استان هست ، مزيت آموزش هاي مجازي استان ها نيزبر آن اساس سامان بگيرد . اميدوارم به همه افرادي که در اين جهت زحمت کشيدند اجر دهد . امروز با اين برنامه چيزي به ارزش هاي جامعه ايران افزوديم و باعث خوشحالي ماست .




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۴۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران از تحصیل ۴۵ درصد از دانش‌آموزان استان در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسین کمالی در نشست خبری با محوریت گرامیداشت هفته معلم با اشاره به جایگاه علم و عالم، اظهار داشت: تکریم و تجلیل از مقام ارزنده معلم که نقش اثرگذاری در حوزه تربیت سرمایه اجتماعی دارند به عنوان یک فرهنگ و تکلیف باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به سخن رئیس جمهور در دیدار با معلمان که ایران قوی در گرو مدرسه قوی و قدرتمند است، افزود: با توجه به اینکه همه ساله شیوه‌نامه از سوی وزارتخانه جهت تقدیر از مقام معلم ارسال می‌شود، امسال هم 98 معلم نمونه در سطح استان انتخاب شد و 9 معلم هم به مرحله کشور راه یافتند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه موضوع تکریم معلمان منحصر به مدرسه نمی‌شود، افزود: همه مسئولان در سطح استان به نحوی خودشان را به تقدیر از مقام معلم تکلیف کردند و با تاکید استاندار برای اولین بار مراسم تکریم و تجلیل مقام معلم به‌صورت مشترک با دانشگاهیان در هفته آینده با حضور مسئولان ملی برگزار می‌شود.

کمالی با اشاره به برگزاری آزمون‌های استخدامی و جذب نهایی دو هزار و 400 معلم در آموزش و پرورش استان، گفت: در حال حاضر با چالش و کمبود نیروی انسانی روبرو نیستیم و مسأله کمبود معلم را نخواهیم داشت و همچنین 600 نفر سهمیه برای جذب نیروهای خدماتی در استان داریم.

وی با اشاره به کیفیت بخشی به مقوله آموزش گفت: تمام تلاش این است که میانگین نمرات دروس مختلف در پایه های تحصیلی استان ارتقا ببخشیم و به سمت رشد کیفیت آموزش با ارتقای میانگین نمرات هستیم. 

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه استان مازندران جزو 10 استان برتر کشور در کنکور است افزود: در  جذب پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها نیز رتبه دوم را داریم که در رده سبز میانه یا استان مناسب قرار دارد و این نشانه تمایل مازندرانی‌ها به ادامه تحصیل است .

کمالی با بیان اینکه به دنبال گسترش رشته‌های فنی و حرفه‌ای در استان هستیم اعلام کرد: 45 درصد از دانش آموزان مازندران در گروه‌های  فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند که این رقم تا پایان برنامه هفتم باید به 56 درصد برسد و بدون شک با رشد رشته های فنی و حرفه‌ای ، میزان بیکاری هم کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: از سوی دولت سیزدهم  60 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات در هنرستان‌های استان  تخصیص داده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش در قم برگزار می‌شود
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آموزش مهارتی بیش از ۱۵ هزار کردستانی 
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • آغاز عملیات اجرایی هشت مدرسه و بهره‌برداری از یک هنرستان در بوشهر