Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، محمود حجتی در جلسه شورای اداری خوزستان اظهار کرد: خوزستان ظرفیت فوق العاده ای در حوزه تولید چغندر دارد و در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری برای این استان الگوی کشتی تدوین و ۸۰ هزار هکتار از اراضی طرح باید به کشت این محصول اختصاص پیدا کند.

وی ادامه داد: در خوزستان به ظرفیت کارخانه قند با تولید در حد ۵۰ هزار تن چغندرقند در روز نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه ۸۰ به ازای هر مترمکعب آب ۲۵۰ گرم شکر تولید می شده ولی امروز به ۵۰۰ گرم در کشور رسیده ولی با کشت پاییزه در خوزستان می توان با هر مترمکعب آب یک هزار و ۲۵۰ گرم تولید شکر داشت.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ریزگردها گفت: یک فرصت برای خوزستان پیش آمده که از حالت طبیعی منابع و پشتیبانی های کشوری خارج و بحث این استان به صورت یک نگاه ویژه مطرح و مورد پیگیری قرار بگیرد.

حجتی بیان کرد: در سال گذشته با وجود همه محدودیت ها ۳۰ میلیارد تومان به اضطرار برای طرح نهال کاری در خوزستان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت. تاکنون بیش از یک و نیم میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری شده و آب را تا روزهای آینده به کانال کوت امیر می رسانیم.

وی تصریح کرد: ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در این دوره کوتاه تجهیز شده تا کارهای نهال کاری در ۴۲ هزار هکتار از اراضی فوق بحرانی ریزگردها در خوزستان انجام شود.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: تا قبل از پایان فروردین فاز یک طرح نهال کاری خوزستان را آبرسانی می کنیم ولی برای فاز دوم عبور از کانال های آبیاری، خط ریل و گاز کمی زمان برای آبرسانی نیاز داریم.

حجتی تأکید کرد: قطعا همه حقوق مردم را در انجام این نهال کاری ها به رسمیت می شناسیم.

وی در پایان گفت: باید از این فرصت استفاده کنیم تا با تخصیص پساب فاضلاب شهر اهواز کمربند سبز این شهر را توسعه دهیم تا عریض و حالت جنگلی انبوه داشته باشد.

خبرنگار: مهتاب کریمی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی

لیلا مودت کارشناس مسئول نباتات صنعتی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: امسال سهمیه ابلاغی استان برای کشت دانه روغنی کلزا ۵ هزار هکتار بوده که تاکنون حدود ۴ هزار و ۳۵۰ هکتار آن در سطح این استان محقق شده است.

وی اضافه کرد: میزان کشت محصول کلزا امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بیشتر است.

کارشناس مسئول نباتات صنعتی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه دانه روغنی کاملینا از قابلیت بسیار خوبی برای کشت در مزارع دیم برخوردار است، ادامه داد: این محصول از جمله گیاهان دانه روغنی مقاوم به خشکی و سرما است که در برابر آفات و بیماری‌ها مقاومت قابل توجهی دارد.

مودت با اشاره به امکان کاشت و برداشت مکانیزه این محصول گفت: کاملینا می‌تواند محصول مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم باشد و بازده و سودآوری مناسبی در این اراضی داشته باشد.

کلزا معمولا اواخر خرداد یا اوایل تیر در آذربایجان‌غربی برداشت می‌شود.

کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسئولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد